You Should Know Yangın Merdiveni Kapısı Göstergeleri

Wiki Article

Bu sayede insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı bırakma etmesine yahut yangınla uğraş ekiplerinin çdüzenışmasına olanak sağlar. Yangın kapıları çoğunlukla kendiliğinden olarak kapanan ve panik amerikan barı gibi müstacel durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden olabildiğince ırak olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi yoksuz binada yangın merdivenleri arasındaki aralık diyagonal mesafenin yarısından, yağmurlama sistemi mevcut binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Dolgular ile kapı gayrimeskûnluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda emeksiz açılacak şekilde yangın bapsı güven kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Ancak kapıların ne tarafa haklı açıldığı sorunsalı hem kullanıcılar hem de yönetmelikle makul şekilde imalat ve montaj karşılayıcı firmalar açısından en hayati sorulardan biridir.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında esrar ve alevlerin başka alanlara yayılmasını önlemek bâtınin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında kötüın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın merdiveni kapısının haricen açılmamasının vesair bir önemli sebebi de rastgele bir haramilik vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları midein kolayca açılabilmektedir.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının sınırlı bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 zaman ile 2 vakit beyninde bir direnç gösterir ve yangının içeriden çıbanlamışsa hariçya, dışarıdan mebdelamışsa bâtıneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve emanet-emtia kaybı riskinin giderilmiş edilmesini sağlar.

Yangın kapılarının istanbul Yangın kapısı fiyatları asli görevi insanları yangın çabucak zemine esenlıklı şekilde ergürmek başüstüneğu bağırsakin, mümkün olan en gücük sürede tüm insanoğluın binadan ayrılabilmesini peylemek amacıyla önlem hileınmaktadır.

Yangın Kapısı Ne Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın veya ivedi bir durumda insanoğluın yeğni bir itmesi ile içeriden hariçya hakikat açılmaktadır.

Dünya üzerinde yangın dair; konutlar da dahil cereyan etmek üzere yangın dayanımlı kapı kullanılması mecburi başüstüneğundan en münteşir standartlardan birisi BS doğrusu İngiliz Standardıdır.

Yangın Bapsı Tatbik Amacı Yangın kapılarının üretim amacı ölümlü katkısızlığını koruyup yangın ve tütün gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri etkili felakete dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında kesin kaymayı önleyecek bir gereç kullanılmalıdır.

Yangın merdiveni kapısı yanmaz yahut belirli bir sıcaklığa dayanıklı malzemelerden yapım edilmelidir. Firmamız hem yangın söndürme sistemleri, hem yangın merdiveni hem de yangın merdiveni bapsı imalatında ve satışında en otorite firmalardan biri olarak onaylama edilmektedir.

Report this wiki page